pravo

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zmena priezviska dieťaťa

chcela by som sa spýtať ohľadom zmeny priezviska dieťaťa.som slobodna mamička,mam synčeka,ktorý ma 1 rok.priezvisko ma po otcovi,ale on kedže sa onho nezaujima od jeho dvoch mesiacov,dokonca sa vyjadril ze ho nikdy v zivote nechce vidieť,tak by som chcela zmenit,aby mal moje priezvisko.byva od nas 200 metrov a nejavi o dieťa žiaden zaujem.a ma dalsie dve a o jedno z nich sa tiez vobec nezaujima.chcela by som sa spýtať či to je možne sudnou cestou a aky je postup.mam si na to zobrať pravnika?a mam to začať vybavovať cez socialku?
Vážená pani,

zmena priezviska sa bez súhlasu otca dieťaťa nezaobíde.V konečnom dôsledku musela byť dohoda medzi Vami už pri narodení dieťaťa.Odporúčam sa Vám informovať na príslušnom obvodnom úrade.

s pozdravom Grant

Pravna pomoc | stály odkaz

Komentáre

  1. zmena priezviska
    predpokladam že tym obvodnym uradom bol myslený urad prace sociálnych vecí a rodiny podľa trvalého bydliska matky s dietatom. treba si zajst na socialne kde vam pomozu spisat navrh na udelenie suhlasu za otca podať žiadosťo zmenu priezviska dieťaťa. pravnik je v tomto pripade predcasne zhanat, zbytocne budete platit. pracujem s tymito vecami
    publikované: 20.10.2008 13:50:05 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014