pravo

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Exekučné konanie zrážkami zo mzdy

Dobrý deň, na potulkách netom som našiel Váš blog. Chcem Vás poprosiť o radu. Bola na mňa podaná exekúcia mám vykonávané zrážky zo mzdy a zostáva mi len zivotne minimum na ucte. Ale hrozí mi od spoločnosti Orange ktorej som zaplatil polovicu závazku ale zvyšok nestihnem do termínu uhratiť podľa ich splátkového kalendára. Dohodnúť sa s nimi nedá a postúpia to exekútorovi. Bude vedieť dotyčný exekútor že už mam na krku jednu exekúciu? Budu čakať kým si splatím jeden dlh a skonči exekúcia a návrh na zražky podá neskôr alebo mi siahne na cely účet? Žijem u rodičov tak nehnuteľný majetok je bezpredmetný. Ako bude postupovať druhý exekútor? Mám mu oznámiť že už mám jednu exekúciu na sebe a on počká? Ďakujem
Vážený pane,

exekúcia trvá pokiaľ nie je vymožená celá suma vrátane nákladov exekúcie. Nie je výnimkou, že na jednu osobu sú vedené viaceré exekučné konania . V takom prípade nie je nutné, aby súdni exekútori o sebe vedeli. Dozvedia sa to však počas lustrácie Vašeho majetku. Vo Vašom prípade to znamená, že mu banka , prípadne Váš zamestnávateľ oznámi, že už jedna exekúcia prebieha a ďaľší súdny exekútor bude uspokojený v poradí v akom prišli na Vašu mzdu, respektíve účet exekučné príkazy.

s pozdravom Grant

Pravna pomoc | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014