pravo

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Dlhy za ubytovanie na internáte

Dobry den. Byval som isty cas v domove mladeze Medicka 2 ako dlhodobo ubytovny, pocas doby pobytu sa neustale menili podmienky mojho ubytovania a kvalita ubytovania a sluzieb nebolo taka aka bola dohodnuta a aku som platil. Riaditelstvo internatu na moj vyzvy nereagovalo, a pocas celej doby som sa stretol jedine s arogantnym spravnim. Nasledne po mojm vystahovani mi prisla vyzva k dodatocnemu zaplateniu kedze jeden z mesiacov so nemal uhradeni s vyhrazkami exekucie. Na co som reagoval listom v prilohe. Ako som pisal,so zvysujucou cenou som nepocital, kvalita sluzieb nebola dostatocna a preto sa mi nevidi spravne zaplatit za nieco co som si zaplatil, alebo mi poskytnute nebolo. Necitim sa tak, ze by som bol tomuto domovu Medicka 2 nieco dlzny. Prednedavnom mi prisiel list ze k nezaplatim do 15.7 tak ma budu opatovne stihat exekutorom. Nepamatam sa, ze by som podpisoval, dohodu o ubytovani, alebo dodatky k zmluve pri navysovani ceny. Ak k podaju navrh n exekuciu, co to znamena? Exekutor ma vyzve k zaplateniu dlznej sumy 3000 Sk, alebo ta suma bude automaticky navysena o exekutorsky poplatok napr 6000 Sk? Aka je moznost branit sa? Dakujem vopred za odpoved.

Vážený pane,

čo sa týka oprávnenosti Vašich požiadaviek voči VŠ Internátu neviem to posúdiť, pretože nepoznám podrobnosti.Pokiaľ nie je v zmluve uvedené inak  malo by isť o kvalitu obvyklú. Čo sa kvality VŠ internátov týka , tak  často je na diskutabilnej úrovni, ale stále zostáva otázkou, či kvalita ubytovania zodpovedá priemeru. V prípade, ak by požiadavka na zvýšenie  ceny ubytovania bola oprávnená má VŠ právo podať návrh na súd, ktorý Vás  môže zaviazať na úhradu spornej sumy. Ak to už došlo až tak ďaleko, že  rozhodnutie je vykonateľné tak by som odporúčal zaplatiť. Pokiaľ Vás Vysoká škola , respektíve prevádzkovateľ internátu dá na exekúciu , tak  exekučné konanie sa začína dňom podania návrhu príslušnému exekútorovi. Vy  sa o tom, že ste na exekúcii dozviete z upovedomenia o začatí exekúcie ,  koré Vám príde poštou, pokiaľ sa už pred týmto dátumom nedozviete o jej  priebehu z priamych dopadov blokácií majetku napríklad účtu v banke.  Pokiaľ bude podaný návrh na exekúciu a Vy to zaplatíte pred tým, ako Vám  príde upovedomenie o začatí exekúcie tak bude platiť, že exekučné konanie  sa zastavilo v dôsledku zavinenia povinného teda Vás ( exekúcia bola
začatá dôvodne ) a tak či onak budete musieť náklady exekučného konania znášať i keď možno nie v takej výške , ale uečite nejaké vzniknú. Pokiaľ ide o malú sumu tak to skutočne nestojí za tie stresy čo sú s tým spojené.

s pozdravom Grant


Pravna pomoc | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014