pravo

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Predaj auta a exekúcia

Dobrý deň, chcem Vás poprosiť o radu. Kúpila som ojazdené vozidlo za 3000 €. Na kúpno-predajnej zmluve mám napísané, že pôvodná majiteľka vozidlo do piatich dní odhlásí ale po piatich dňoch sa začala vyhovárať a zatajovať sa. Na aute sme zistili aj nejaké závady, ktoré nám zatajila. Po nedodržaní odhlásenia do piatich dní a pre závady na vozidle sme sa rozhodli, že odstúpime od kúpno-predajnej zmluvy. Poslali sme jej odstúpenie od zmluvy poštou doporučene. Na vyplatenie peňazí a prevzatia vozidla mala tri dni od doručenia odstúpenia od zmluvy. Keďže sa stále zatajovala, volali sme priamo na políciu, prečo vozidlo nechce odhlásiť a dozvedeli sme sa, že auto je v exekúcii a nie prvýkrát. Okamžite sme išli túto vec nahlásiť na políciu. Tam sa všetko spísalo a máme čakať. Máme iba kópiu technického preukazu a zákonná poistka nie je zaplatená, takže vozidlo vôbec nemôžem používať. Majiteľka o tomto našom konaní vie, lebo sme ju upovedomili sms-kou, ale stále to neberie na vedomie a peniaze za auto nám nechce vrátiť.Chcem Vás preto poprosiť ako mám ďalej postupovať a čo mám robiť. Za odpoveď vopred ďakujem.
Vážená pani,

táto osoba sa na Vás vedome dopustila podvodu, pretože pokiaľ bolo auto blokované súdnym exekútorom, tak ho ani predať nemohla, čo jej bolo známe.
V tomto prípade je jej konanie ľahko preukázateľné. Tu by som odporúčal podať trestné oznámenie.

V zmysle § 221 zákona č. 300/2005 Z.z. citujem

(1) Kto na škodu cudzieho majetku seba alebo iného obohatí tým, že uvedie niekoho do omylu alebo využije niečí omyl, a spôsobí tak na cudzom majetku malú škodu, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky.

(2) Odňatím slobody na jeden rok až päť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 a spôsobí ním väčšiu škodu.


Vo Vašom prípade bola spôsobená väčšia škoda, pretože je viac ako desaťnásobok sumy 266 Eur, ale menej ako 100 tejto sumy.

s pozdravom

Grant

Pravna pomoc | stály odkaz

Komentáre

  1. otázka
    ako ste dopadli?som v podobnej situácii ..poradte teraz vy ako to dopadlo ak vobec..
    publikované: 10.09.2010 20:33:04 | autor: janet (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. loan
    Hľadali ste možnosti financovania kúpy nového domu, výstavby, úveru na nehnuteľnosť, refinancovania, konsolidácie dlhu, osobného alebo obchodného účelu? Vitajte v budúcnosti! S nami je financovanie jednoduché. Kontaktujte nás, pretože ponúkame naše finančné služby za nízku a dostupnú úrokovú sadzbu 3% na dlhodobú a krátkodobú pôžičku, so 100% garanciou úveru, záujemca by nás mal kontaktovať pre ďalšie postupy získania úveru prostredníctvom: joshuabenloancompany@aol.com
    publikované: 22.10.2022 13:18:09 | autor: Joshua Benjamin (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014