pravo

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Reklamácia stavebných prác

Dobrý deň, obraciam sa na Vás o pomoc a radu. Kupujem byt v novostavbe v Trnave na úver od Tatra banky, deposit som už zaplatil ako zvyšnú cast do úveru a peniaze z úveru uz prešli mojim úctom na úcet developera s ktorým Tatra banka spolupracuje pri financovaní tejto novostavby. Pri preberaní - kolaudácii, si moja sestra (má plnú moc nakolko ja som v zahrancí) nevšimla vadu na okne, je to diera vo velkosti 10cm v okne presnejšie v ráme okna z vonkajšej strany, ciže to nebolo lahké spozorovat. Závadu sme si všli az po podpisaní kolaudacie kde uvedená závada nebola napisaná. Potom sme sa obratili na realitnú kancelariu vo veci reklamácie, tá nas poslala za stavebnou spolocnostou
Vážený pane,

nároky Vád tovaru sa uplatňujú u toho, kto byt predáva ( prenecháva vec za odplatu ) . Pokiaľ realitná kancelária vystupuje ako sprostredkovateľ a nie ako predávajúci, tak realitná kancelária nezodpovedá za vady tovaru. To, že závada nie je uvedená v preberacom protokole bez ďaľšieho neznamená, že sa na ňu zodpovednosť za vady nemôže uplatniť. Najmä , ak je vada ako hovoríte na ťažko dostupnom mieste, kde je možné pochopiť, že si ju nemusí človek všimnúť. Vôbec pri tom nie je podstatné, či vada bola spôsobená treťou osobou - napríklad dodávateľom, pretože tam je obdobný právny vzťah zodpovednosti za vady medzi zhotoviteľom a objednávateľom. Je otázka, či je to dôvod na odstúpenie od zmluvy, alebo len na zľavu z kúpnej ceny ale pravdepodobne iba na zľavu. Čo sa týka zmluvy o prevodoch nehnuteľností na túto sa vzťahuje Občiansky zákonník zákon č. 40/1964 S.b. . Zodpovednosť za vady je upravená v § 499-510 citovaného zákona. Neviem ako je formulovaná zmluva takže sa ťažko môžem vyjadriť podrobnejšie.

s pozdravom

Grant

Pravna pomoc | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014