pravo

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Výživné pre ešte ne narodené dieťaťa.

Dobry den potreboval by som vasu radu.S manzelkou nezijem od maja 2008 no kazdy mesiac som jej prispieval financne na maloleteho syna ale aj na plnoleteho syna ktory chodi do skoly .Chcel som dat na rozvod pretoze zijem s priatelkou ktora je tehotna no manzelka sa nechce rozviest. Manzelka podala na upravu prav a vyzivneho na deti v sume 6000 sk na obidvich synov.Este minuleho roku/ked sme este spolu zili/ sme vzali dve pozicky ktore som splacal ja ale od maja plati jednu manzelka druhu vacsiu sumu platim ja.Po vyratany vsetkych poziciek a vyzivneho mi ostava 6000 sk a to neratam ubytovanie stravovanie a osatenie.Chcem sa opytat ci ma pravo na vyzivne aj nenarodene dieta?Prispievam aj priatelke ktora je na rizikovom tehotenstve na lieky a cestovne.Dakujem za vasu odpoved.
Vážený pane,

na nenarodené dieťa nie je možné priznať výživné, pretože spôsobilosť na práva mu bude priznaná až keď sa narodí živé i keď spätne( napríklad dedičské právo a pod. )

s pozdravom

Grant

Pravna pomoc | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014