pravo

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Úverový podvod

Dobry den.mam k vam otazku.pred rokom som zobral uver od tatrabanky 200 000Sk.nasiel som inzerat na jednej nemenovanej stranke ze mi za peniaze pomozu zobrat uver,urobia mi papiere aby som dostal uver.ja som im poslal na ucet 5000Sk korun a oni mi poslali papiere potrebne k uveru.povedali mi ze stoho nebudem mat problemi lebo ma normalne registruju v madarsku ze tam naozaj pracujem.peniaze som dostal od banky,potom som ako uver dostal som este im viplatil 45 000Sk,tiez na ucet.nemal som niake problemi dovtedy kim som nezmeskal 2 splatky potom mi zavolali od policie ze ci viem ze som urobil podvod.ja som im vsetko povedal tak ako sa stalo to bolo pred 3 mesiacmi odvtedy sa neozval nikto.teraz odomna ziadaju celu sumu naraz.ja chcem splatit uver no celu sumu neviem ako,keby som mal take financie tak by som asi nezobral uver.neviem na co sa mam tesit.este som nebol trestany.vopred vam dakujem za odpoved.s uctou.
Vážený pane,

to čo ste urobil sa nazýva úverový podvod § 222 zákona č. 300/2005 Z.z. . Vzhľadom na to, že sa jedná o úver vo výške 200.000 SK čo je cca 6600 Eur dá sa to kvalifikovať ako spôsobenie väčšej škody a v tomto konkrétnom prípade to pre Vás znamená trestnú sadzbu tri roky až desať rokov § 222 ods. 3 zákona č. 300/2005 Z.z. Trestný zákon.

Vzhľadom na to, že podmienečný odklad výkonu trestu ( predpokladám, že máte viac ako 18 rokov ) § 49 zákona č. 300/2005 Z.z.je možný len pri trestoch odňatia slobody nepresahujúcich dva roky Vaša situácie nie je veľmi závideniahodná.

Vaša jediná šanca ako sa nedostať nepodmienečný trest odňatia slobody je dohoda o vine a treste v rámci ktorej môže byť trest znížený i pod dolnú hranicu trestnej sadzby § 39 ods. 2 d) zákona č. 300/2005 Z.z. . Pokiaľ chcete podmienečný trest odňatia slobody tak budete musieť zaplatiť banke čo ste jej dlžný, pretože ona v postavení poškodeného sa k tomu musí vyjadriť.

s pozdravom Grant

Pravna pomoc | stály odkaz

Komentáre

  1. Vážený tazateli,
    za tři měsíce nezaplatit dvě splátky skutečně zakládá, spolu s formou a cestou, kterou jste zvolil k získání uvedené sumy, odůvodněné podezření, že jste ani nechtěl řádně úvěr splácet.
    Já bych vás zavřel natvrdo. Promiňte mi mou upřímnost.
    publikované: 24.06.2009 19:59:39 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  2. poradte
    dobry den chcela by som tiez info podnikala som ked sa nedarilo vzala som uver potom od nebankoviek kopilo sa to dlh na dlh teraz je vsetko u exekutora co vladzem tam posilam ale nepravidelne raz tam raz tam som na materskej mam tri deti ja uz nevladzem co dalej dakujem
    publikované: 09.06.2010 10:32:39 | autor: alena (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. poradte
    velmi vas prosim poradte mi ako to dopadne ak moja druska zobrala zobrala na splatky v home kredit. sume 800 eu.sedaciu supravu .len gvoli tomu lebo mam 4 male deti od 6 do 2 roku,vivali sme v garzonke a dostali sme vedsi bit a nemohli sme si dovolit kupit a zariadit si tak trochu bit tak sme viuzili jedneho pana kto ri nam ponukol ze nam dobavi a osobne pojde do predajne s druskov a viberie nanu na splatki ten gauc ....ze pracuje pricom pravda nebola, a nam to preslo dali sme 90eu akontaciu a na 8 mesiacov po 96 eu platit nakolko sme platili na cas ani nemeskali.presli 3 mesiace chceli sme si este nieco zobrat.prilepsit si do bitu ale stim ze to platit budeme.nakolko nam to nepreslo ak ked sme to platili a nam us druha vec nepresla zamietli nam a na druhe den sme ani neocakavali a boli unas us policia a vipitovali sa ze ci sme mali uver na splatkach sme povedali ze ano a ukazali sme seki ze platime na cas a ze co stoho bude tak seki zobrali na skopirovanie a ze nam poslu predvolanku ...preto nam poradte ako a co mame povedat.a co bi stoho malo bit..velmi sa bojim o drusku a mame 4 male deti
    publikované: 21.02.2012 15:22:52 | autor: juraj zajac (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. podvod?
    dobry den zobral som si pozicku s postovej banky bol so riadne zamestnany ale pocas toho som prisiel o zamestnanie mozu ma stihat za podvod??nakolko nemam scoho splatky platit.dakujem
    publikované: 04.04.2013 13:53:26 | autor: roman zidzik (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. podvod
    Chcem poprosit o radu mam uver v profi credyte 1500eur a Pohotovost 800eur uver som bral este ked som bol zamestnany riadne som platil ale potom som zamestnanie stratil tak som nic neplatil cca 2roky teraz som zamestnany v cz ale neplatim neviem ci sa to da este nejako na splatky? alebo ma zavru je to uverovy podvod?prosim o radu Dakujem
    publikované: 05.04.2014 20:54:59 | autor: janko (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Prosim o radu
    Dobry den prosim o radu,dostal som sa do situacie kedy som bol zamestnany a bral som si auto na leasing.celkova hodnota auta bola 8000eur akontaciu som vyplatil 4000eur a pri vybavovani som predlozil obciansky preukaz a pracovnu zmluvu.ide o to ze pracovna zmluva bola neplatna co sa zistilo neskor ale o tom som ja nevedel vzhladom na to ze ma zamestnavatel zamestnaval a neviedol ma ako zamestnanca na socialnej poistovni,auto mi ale medzi tym odcudzili pachatela maju a je stihani ale chcem sa opitat ci je mozne sa nejako s toho dostat alebo byt potrestany len podmienkou nakolko mam malickeho syna a zenu na materskej o ktorych sa musim postarat.Dakujem za radu.
    publikované: 10.05.2014 21:42:04 | autor: Martin (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014