pravo

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vysporiadanie BSM a rozvod manželstva II

Dobrý deň prajem! Už ste mi odpísali ohľadom zrušenia BSM. Pred týždňom sa manžel vrátil zo Španielska a chce, aby som mu vyplatila 300.000,-Sk za byt a k tomu dala auto. Poradila som sa, že pred rozvodom mu nič nemám dávať. O 2 mesiace chce ísť pracovať do Nórska. Mám obavy z jeho neplatenia úverov banke, mne na deti a jeho prípadné ďalšie dlhy, takže mu nedávam auto (to by bol v prípade predaja jeho rýchly zdroj príjmu),ale on ho potrebuje že k práci. Manžel zatiaľ býva u rodičov. Mne o auto nejde, aj keď ho využívam pre rodinné účely, len keby sa dali do poriadku tie veci okolo bytu, aby nezačal špekulovať s cenou bytu, čo samozrejme nemám zaručené ani pri rozvode. Nepomohlo by, keby si založil živnosť a požiadal by o zrušenie BSM?(ja nemôžem mať živnosť) Čo by ste mi poradili, ako to rýchlo a čo najlepšie začať riešiť? Teraz majú deti prázdniny - máme voľnejšie, inak je to pre všetkých psychicky náročné, povinnosti a ešte aj nezrovnalosti s peniazmi a bytom.

Vážená pani,

pokiaľ by Váš manžel pristúpil na dohodu tak by ste mohli uzatvoriť dohodu vo forme notárskej zápisnice v zmysle § 143a zákona č. 40/1964 S.b. tak ako som to načrtol vo svojej predchádzajúcej odpovedi. Touto dohodou môžu
manželia usporiadať svoje BSM po uzatvorení manželstva a zo znenia zákona vyplýva, že sa môže týkať majetku nadobudnutého ako i toho, ktorý manželia nadobudnô v budúcnosti.
Táto dohoda sa následne bude musieť zapísať do katastra nehnuteľností. Zdôrazňujem, že pokiaľ si Váš manžel zobral úvery bez Vašeho vedomia môžete sa domáhať na súde ich neplatnosti. Ďaľšou metódou by bolo byt papierovo predať za reálnu cenu napríklad rodičom a tí by ho znova predali už len Vám.

s pozdravom

Grant


Pravna pomoc | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014