pravo

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vyhrážky pri rozvode

chcem opustit otca svojho dietata,ktory si ma zacal vazit az po siedmich rokoch spoluzitia,no medzitym som sa zalubila a vdaka vyhrazkam,ma opustil moj novy priatel.bojim sa o zivoty blizkych,ked budem chciet odist.dakujem za nazor

Vážená pani,

  
Z hľadiska práva sú vyhrážky trestným činom vydierania  podľa § 189 Trestného zákona
1) Kto iného násilím, hrozbou násilia alebo hrozbou inej ťažkej ujmy núti, aby
niečo konal, opomenul alebo trpel, potrestá sa odňatím slobody na dva roky až
šesť rokov

Samozrejme, že situácia je závislá od rôznych faktorov, ktoré sa na diaľku ťažko posudzujú. Na základe konkrétnych podmienok sa potom postupuje či už predbežným opatrením podľa § 76 ods. 1  písm. b a g ) teda odovzdal dieťa do starostlivosti druhého z rodičov alebo do starostlivosti toho, koho označí súd; prípadne nevstupoval dočasne do domu alebo bytu, v ktorom býva osoba vo vzťahu ku ktorej je dôvodne podozrivý z násilia zákona č. 99/1963 S.b. , prípadne podľa zákona č. 305/2005 Z.z. o sociálnoprávnej ochrane detí a o sociálnej kuratele. Rovnako je možné riešiť Vašu hmotnú núdzu ( prípadnú ) podľa zákona č. 599/2003 Z.z. o pomoci v hmotnej núdzi.

V zásade musíte riešiť otázku
1. kde bývať
2. z čoho žiť

Viac Vám k tomu nemôžem povedať, pretože bez konkrétnej znalosti podmienok sa dá veľmi ťažko posudzovať skutkový stav. Rovnako pred akýmkoľvek krokom si musíte zvážiť následky, pretože ak sa bude posudzovať intenzita konfliktu nevyhnete sa ani posudzovaniu jeho príčin.

s pozdravom Grant


Pravna pomoc | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014