pravo

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Spoločný nájom bytu manželmi

pocas manzelstva som dostla prideleny najomny byt od mesta,byt je pisanyna moje meno.Zaujimalo by ma ci manzela po rozvode mozem z bytu vystahovat.

Vážená pani,

pokiaľ ste dostala pridelený byt počas manželstva vznikol spoločný nájom bytu manželmi. Vzhľadom na to, že ste získala právo na nájom bytu počas manželstva bude musieť ( pokiaľ sa nedohodnete )o zrušení spoločného nájmu manželov rozhodnúť súd. Nemôžete teda bývalého manžela jednoducho vysťahovať.

citujem § 705 ods. 2 zákona č. 40/1964 S.b.

Ak nadobudol právo na uzavretie zmluvy o nájme družstevného bytu jeden z rozvedených manželov pred uzavretím manželstva, zanikne právo spoločného nájmu bytu rozvodom; právo užívať byt zostane tomu z manželov, ktorý nadobudol právo na nájom bytu pred uzavretím manželstva. V ostatných prípadoch spoločného nájmu družstevného bytu rozhodne súd, ak sa rozvedení manželia nedohodnú, na návrh jedného z nich o zrušení tohto práva, ako aj o tom, kto z nich bude ako člen družstva ďalej nájomcom bytu; tým zanikne aj spoločné členstvo rozvedených manželov v družstve.

s pozdravom Grant


Pravna pomoc | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014