pravo

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Školné

Dobrý deň. Chcel by som Vás požiadať o právnu pomoc týkajúcu sa vysokoškolského štúdia. Zmaturoval som v roku 2007. 5.9.2007 som sa zapísal na vysokoškolské bezplatné, externé štúdium na Ekonomickej univerzite v BB a kedže o rok sa malo štúdium spoplatniť, rozhodol som sa, že tam študovať nebudem a spravím si rok prestávku.3.2.2008 ma teda vylúčili. Pred týždňom, 4.9.2008 som sa zapísal na denné štúdium UKF v Nitre. Včera mi však prišlo oznámenie, že som prijatý aj na 2. školu, ktorú by som rád uprednostnil. 12.9.2008 mám na túto školu zápis. Chcel by som sa spýtať KEDY, KOMU a z AKÉHO DôVODU budem platiť školné. Za odpoveď Vám veľmi pekne ĎAKUJEM.

Vážený pane,

Doba predchádzajúceho štúdia sa Vám bude a započítavať do doby štúdia v zmysle § 92 ods. 5 a 6 zákona č. 131/2002 Z.z. s výnimkou prípadu, ak by ste predtým platil školné.

Školné budete platiť príslušnej VŠ a v lehotách, ktoré ona určí. Zároveň by som Vás rád upozornil, že od 1.9.2008 už VŠ môžu vyberať školné za externé štúdium. Vzhľadom na to, že Vaša otázka neobsahuje viac detailov nemôžem byť
konkrétnejší.


s pozdravom Grant


Pravna pomoc | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014