pravo

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Rozvod

Chcela by som sa spytat,ako sa spravne pise ziadost o rozvod.Je na to uz nejake predtlacene tlacivo al.si ho kazdy pise individualne.A ake je tam poradie sudov,kedze mame s manzelom uz aj dieta.Spravne,co musi byt skor a prvorade.

Vážená pani,

tlačivo na návrh na rozvod nejestvuje. Toto podanie musí spĺňať zákonné náležitosti uvedené v § 42 ods. 3 a 79 ods. 1 zákona č. 99/1963 S.b. Občiansky súdny poriadok a to
§ 42 ods. 3
Pokiaľ zákon pre podanie určitého druhu nevyžaduje ďalšie náležitosti, musí byť z podania zjavné, ktorému súdu je určené, kto ho robí, ktorej veci sa týka a čo sleduje, a musí byť podpísané a datované. Podanie treba predložiť s potrebným počtom rovnopisov a s prílohami tak, aby jeden rovnopis zostal na súde a aby každý účastník dostal jeden rovnopis, ak je to potrebné. Ak účastník nepredloží potrebný počet rovnopisov a príloh, súd vyhotoví kópie na jeho trovy.
§ 79
Konanie sa začína na návrh. Návrh má okrem všeobecných náležitostí (§ 42 ods. 3) obsahovať meno, priezvisko, bydlisko účastníkov, prípadne ich zástupcov, údaj o štátnom občianstve, pravdivé opísanie rozhodujúcich
skutočností, označenie dôkazov, ktorých sa navrhovateľ dovoláva, a musí byť z neho zrejmé, čoho sa navrhovateľ domáha. Ak je účastníkom právnická osoba, návrh musí obsahovať názov alebo obchodné meno, sídlo a identifikačné číslo, ak je pridelené. Ak je účastníkom zahraničná osoba, k návrhu musí byť pripojený výpis z registra alebo z inej evidencie, do ktorej je zahraničná osoba zapísaná. Ak je účastníkom fyzická osoba oprávnená podnikať, návrh musí obsahovať obchodné meno, sídlo a identifikačné číslo, ak je pridelené. Ak je účastníkom štát, návrh musí obsahovať označenie štátu a označenie príslušného štátneho orgánu, ktorý bude za štát konať. Ak sa návrh týka dvojstranných právnych vzťahov medzi žalobcom a žalovaným (§ 90), nazýva sa žalobou.

(2) Navrhovateľ je povinný k návrhu pripojiť listinné dôkazy, na ktoré sa odvoláva, okrem tých, ktoré nemôže pripojiť bez svojej viny.

V tejto súvislosti jestvujú knihy vzorov a podaní , kde sú príslušné podania vzorovo vypracované a tieto sa dajú použiť. Takáto literatúra je bežne dostupná v lepších kníhkupectvách .

V každom prípade by som sa šiel poradiť s konkrétnou vecou za právnikom, pretože každý prípad je niečím jedinečný a táto investícia sa Vám vyplatí. Hodina konzultácie môže byť cca 1000 Sk

Grant
 


Pravna pomoc | stály odkaz

Komentáre

  1. pomoc
    Najvhodnejsie je dohodnut sa s protistranou. Je to potom rychlejsie a menej vycerpavajuce aj financne nenarocnejsie. A to nehovorim o styku s detmi. Ja s tym mam teraz velke provlemy. Najlepsie je sa nerozviest. Asi uz aj lutujem ...
    publikované: 25.08.2008 16:23:03 | autor: pravnik (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014