pravo

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Pôžička bez dokladov

....dobry den zelam , nasiel som na nete tuto adresu ohladom pravnej pomoci....rad by som sa nieco opytal , vo februari tohto roku som niekomu pozicial cez 70000 SK bez toho aby som mal nejaky doklad o pozicke , ,mam len doklad o prevode penazi z mojho uctu na jeho ucet......chcem sa opytat aka je sanca ziadat o vratenie pozicky na sude a podanie zaloby , uspejem vobec???.....za odpoved vopred dakujem...

Všetko závisí od toho, akými dôkazmi na preukázanie svojich tvrdení disponujete. V zásade je prevod z účtu na účet dôkazom. Váš dlžník bude  musieť preukazovať , že na vrátenie dlhu nemáte nárok, pretože ste napríklad spolu obchodovali a bol to prevod v súvislosti s nejakou dodávkou. V prípade, ak to nedokáže máte nárok na vrátenie požičanej sumy a to buď titulom, že sa preukáže uzatvorenie zmluvy o pôžičke ( ktorá nemusí byť písomná ), alebo z dôvodu bezdôvodného obohatenia - to znamená, že bolo poskytnuté plnenie bez platného právneho dôvodu, alebo z dôvodu , ktorý odpadol - napríklad poskytnuté plnenie dlhu osobou, ktorá na to nebola povinná, alebo požadovanie poskytnutého plnenia z neplatnej, alebo zrušenej zmluvy. Uvedenú problematiku upravuje zákon č. 40/1964 S.b. - Občiansky zákonník.

s pozdravom Grant


Pravna pomoc | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014