pravo

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Drzost exekutorov

Dobry den,moze exekutor zobrat detske pridavky a zaroven stiahnut peniaze z uctu tak ze sa dostanem do minusu?Lebo on to urobil,ma na to pravo?Dakujem

Vážený pane,

exekútor môže vykonať exekúciu viacerými spôsobmi vrátane ich kombinácie. V tomto prípade došlo k exekúcii prikázaním pohľadávky z účtu v banke . Ustanovenia exekučného poriadku zákon č. 233/1995 Z.z. ustanovujú pri jednotlivých spôsoboch exekúcie čo nemôže byť postihnuté.

Rodinné prídavky ako štátne sociálne dávky nie sú predmetom exekúcie len v prípade, ak by došlo k exekúcii prikázaním inej peňažnej pohľadávky , to znamená, že exekútor pošle exekučný príkaz priamo dlžníkovi povinného, aby neplnil jemu, ale exekútorovi s účinkami plnenia záväzku voči veriteľovi ( povinnému ) . Teda napríklad, ak by povinný mal pohľadávku za predaj tovaru tak by sa takáto pohľadávka plnila súdnemu exekútorovi.

Vyňatie štátnych sociálnych dávok z výkonu rozhodnutia pri tomto type exekúcie znamená, že exekútor nie je oprávnený zaslať exekučný príkaz orgánu vyplácajúcemu takéto dávky.

Pri exekúcii prikázaním pohľadávky z účtu v banke nepodliehajú exekúcii v zmysle § 104 zákona č. 233/1995 Z.z. citujem

Exekúcii odpísaním z účtu v banke nepodliehajú prostriedky na účte do výšky 99, 58 eura a prostriedky, ktoré sú výslovným vyhlásením povinného určené na výplatu miezd jeho zamestnancov na výplatné obdobie najbližšie dňu, keď bol banke doručený príkaz na začatie exekúcie prikázaním pohľadávky z účtu v banke. Ak má povinný viac účtov, exekúcii nepodliehajú prostriedky na účte do výšky 99, 58 eura len na jednom z nich.


Ustanovenie, ktoré ste mal na mysli Vy je obsiahnuté v § 111 zákona č. 233/1995 Z.z. , ktoré sa týka ako som už uviedol exekúcii prikázaním iných peňažných pohľadávok citujem

(1) Pohľadávka na príspevku pri narodení dieťaťa a pohľadávka na príspevku na pohreb podliehajú exekúcii, len ak sa navrhuje exekúcia pre pohľadávku za poskytnuté plnenie, na ktorého úhradu sú určené tieto príspevky.

(2) Exekúcii nepodliehajú dávka v hmotnej núdzi a príspevky k dávke poskytované podľa osobitného predpisu, 11a) dávky sociálnej pomoci alebo peňažný príspevok na kompenzáciu sociálnych dôsledkov ťažkého zdravotného postihnutia a peňažný príspevok za opatrovanie poskytované podľa osobitného predpisu11aa) a štátne sociálne dávky, ak osobitný predpis11aa) neustanovuje inak.

Odporúčam,aby ste si rodinné prídavky nechal posielať poštou.

s pozdravom

 

 Grant

Pravna pomoc | stály odkaz

Komentáre

  1. Skrátka a dobře, jinými slovy ve slovenském právním systému,
    státem chráněná forma výpalnictví.
    Je pravda, že do dluhů vás nikdo nenutí, můžete podřezat děti aby nebrečeli vod hladu, protože máme kapitalismus a tu jsou všichni schopní milionáři.Neschopáci hladověj.
    Bych vás hnal bando jedna kriminálnická, že by vám nevadil ani dvoumetrovej plot.Pěkně to máte vobšancovaný. Exekutoři. Zavřít je všechny, legální kriminálníky.
    publikované: 30.06.2010 15:10:37 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  2. dlhy
    pekny vecer.
    Prosim o radu,pocas manzelstva sme vzali uvery a pozicali peniaze jednej znamej na podnikanie.Ta sa dozvedela akeho mam muza ze ma podvadza tak peniaze mi nevratila skratka vyuzila to ze moj muz peniaze od nej nebude ziadat a hodi vsetko na mna.aj sa tak stalo vsade rozprava ze dlhy su moje.zaz nasiel si milenku tak uz som podala o rozvod.pred 3 r.som sme podali o BZM a v r.2005 sme prepisali byt na dceru.takze manzel je podnikatel a vsetky dlhy hodil na mna.Dotwraz som to platila teraz som nezamestnana a premyslam o bankrote ci konkurze neviem ako dalej.Sudim sa stov osobov o peniaze ale je na nu vyhlaseny konkurz a neviem ci sud uspokoji vsetkych veritelov a kolko dostaneme.Prosim poradte ako mam dalej postupovat lebo dlhov sa nezbavim.
    publikované: 24.01.2011 22:21:14 | autor: dada (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. loan
    Hľadali ste možnosti financovania kúpy nového domu, výstavby, úveru na nehnuteľnosť, refinancovania, konsolidácie dlhu, osobného alebo obchodného účelu? Vitajte v budúcnosti! S nami je financovanie jednoduché. Kontaktujte nás, pretože ponúkame naše finančné služby za nízku a dostupnú úrokovú sadzbu 3% na dlhodobú a krátkodobú pôžičku, so 100% garanciou úveru, záujemca by nás mal kontaktovať pre ďalšie postupy získania úveru prostredníctvom: joshuabenloancompany@aol.com
    publikované: 22.10.2022 13:04:15 | autor: Joshua Benjamin (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. I am Direct Provider's Mandate of BG & SBLC Lease 100% protected.
    Are you an individual businessman or a business organisation that wishes to expand in business ??, we offer financial instrument such as BGs, SBLCs,MTNs, LCs, CDs and others on lease and sales at a rate of 4%+2% of the face value and reasonable condition from a genuine provider. You are at liberty to engage our leased facilities into trade programs as well as in signatory project(s) such as Aviation, Agriculture, Petroleum, Telecommunication and any other project(s) etc.

    Contact : Mr. Richard Chadwich
    Contact Email: ribellodasilver01.finance@gmail.com
    Whatsapp # : +380 50 591 6795


    With our financial/bank instrument you can establish line of credit with your bank and/or secure loan for your projects in which our bank instrument will serve collateral in your bank to fund your project.

    We deliver with time and precision as set forth in the agreement. Our terms and Conditions are reasonable and we work directly with issuing bank lease providers, this instrument can be monetized on your behalf for upto 100% funding. Intermediaries/Consultants/Brokers are welcome to bring their clients and are 100% protected. In complete confidence, we will work together for the benefits of all parties involved.

    All relevant business information will be provided upon request.

    BROKERS ARE WELCOME & 100% PROTECTED!!!

    If Interested kindly contact me via

    Email:~ ribellodasilver01.finance@gmail.com

    serious enquiry only.
    publikované: 30.06.2023 11:04:02 | autor: Richard Chadwick (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Are you in need of Urgent Loan Here
    Are you in need of Urgent Loan Here no collateral required all problems regarding Loan is solved between a short period of time Get access to both long and short term loans on credit check, unemployed, personal and business loans without delay through online application with 100% approval. We stand apart from other lenders because we believe in customer service,and we stay with you until you get the results you want. no matter your location just 3% per year Contact us for more details regarding the loan. WhatsApp No:+918929509036 financialserviceoffer876@gmail.com
    Dr. James Eric
    Kind regards/Respect
    publikované: 02.02.2024 16:10:11 | autor: dr james eric (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014